dijous, 8 de maig del 2008

La Carta de Compromís


LA carta de compromís. Avantprojecte de la nova Llei d'Educació (LEC)

Fa un parell de dies vaig llegir una notícia al diari El Periòdico, on es deia que els pares hauríen de signar un contracte amb les escoles, anomenada carta de compromís. Aquest nou propòsit sorgeix de l'avantprojecte de la primera Llei d'Educació de Catalunya (LEC). Els compromisos serien, la puntualitat, la implicació en les tasques de l'escola, el respectar les decisions que prenguin els mestres...

A primera vista la notícia em va sobtar bastant, la veritat és que és molt xocant que s'hagi d'arribar a aquests extrems perquè els pares prenguin un paper significatiu en l'educació dels seus fills. Amb aquest artícle et dona la sensació que si no se'ns imposen les coses no ho fem per voluntat pròpia.

La veritat és que els pròpis professors ja intenten acostar els pares a les escoles, fan tot el possible perquè s'assaventin del que es fa mitjançant circulars, notes a l'agenda dels alumnes etc.

Tot i que sembla una proposta bastant dura, ja hi ha paísos on funiciona i els resultats han estat positius.

És important esmentar que encara no se sap quina mena de penalització tindràn aquelles famílies que no compleixi els acords, però un dels càstigs seria l'expulsió del alumne.