diumenge, 11 de maig del 2008

El fenomen Pressing catch

Com bé sabreu hi ha un programa de lluita lliure que rep el nom de Pressing catch i, crec que es mereix una entrada al bloc, però no pas per dir-ne coses positives.


No se quants de vosaltres haureu notat que els alumnes de l'escola on heu fet pràctiques o fins-hi tot a l'escola on treballeu, els nens i nenes juguen a imitar els protagonistes d'aquest programa i crec que per això es mereix unes paraules.



El programa Pressin catch, tracta de personatges que teatratlitzen combats de lluita lliure. Cada un d'ells té un nom i unes característiques que el distingeixen de la resta de lluitadors.


Considero que és un programa que mostra la violència per la violència i, que a més s'emet en horaris infantils, quan el programa ja no hauria d'anar destinat a aquest públic. Però a més dels horaris d'emissió, ara els nens i nenes es poden fer la col·lecció de cromos i comprar samarretes dels personatges.


A les aules i a l'hora del pati nens i nenes, (dic també nenes perquè elles també miren el programa) generen lluites entre ells, esvaloten al grup classe, criden el nom dels personatges i dels atacs que fan cadascun d'ells...El problema ve quan un d'ells pren mal i s'ha de donar alguna explicació a les famílies. Perquè es clar les famílies tampoc en surten indemnes de tot això.


Els pares i mares es queixen perquè s’elimini aquest programa però, resulta que ells són els primers que deixen als seus fills que els vegin, llavors com volen que es trobi una solució, si entre ells es contradiuen?

En el seguen article de diari Avui, trobareu una de les opinions que es fa sobre els programes conflictius que s'han emes per televiso. Veureu que al llarg de la història han aparegut programes que també van despertar la polèmica entre pares i educadors, un d'aquest seria Bola de drac zeta. Recordo que a l'escola a vegades ens renyaven per jugar a imitar els personatges i fins i tot des de casa a vegades no ens el deixaven veure.
També he estat llegint altres diaris, concretament el periòdico, on s'ens explicava, que una escola que utilitzava com a eina diaria, una tablet pc, els alumnes havien posat com a fons d'escriptori personatges del programa.

Penso que la solució seria que la emissió d’aquest programa fos a altes hores de la nit, quan se suposa que els nens ja dormen. I posats a fer, potser també el podrien eliminar, perquè no aporta cap mena de moralitat ni d’aprenentatge per als seus espectadors.
A mi em recorda a les lluites de gladiadors, on els combats s’organitzaven per tenir entretingut el poble, doncs a qui, tot i ser un teatre sembla el mateix.