diumenge, 11 de maig del 2008

Les pissarres digitals a la ZER del Sió


Avui, buscant informació sobre les pissarres digitals, he trobat el bloc d'una noia on ens explica la seva experiència en una escola, concretament a la ZER del Sió, on tots els nens treballen amb aquest aparell, fins-hi tot els més petits.

En el bloc se’ns descriu una activitat que han realitzat els alumnes i em sembla molt interessant que les escoles utilitzin aquests recursos. Sovint es diu que tanta tecnologia no ens portarà res de bo, però jo crec que disposar d'un material com aquest és molt positiu. És una manera còmoda de no haver de dur carpetes carregades de fulls d'exercicis, a més així els nens coneixen alternatives al paper i al llapis.

Penso que és una manera més divertida d'aprendre i que motiva molt més als estudiants. A més, aquests nens tindran uns coneixements informàtics i de noves tecnologies bastant més alts que el de alumnes que utilitzin els recursos convencionals.

Aquesta pissarra els permet fer totes les feines diàries fins i tot l'activitat del conte viatger que molts fem fer a les escoles.

La tabla substitueix la gran majoria de les assignatures i, pel que he pogut veure en les fotos, és molt còmoda de portar, no ocupa un espai excessiu i no distorsiona l'ambient de la classe, la mestra pot fer la assignatura com si ho fes amb els llibres de text.

Poden treballar amb molta més facilitat tot el que estigui relacionat amb noves tecnologies, tenen un accés molt fàcil a Internet i connexió wi-fi. Totes les pissarres es poden connectar amb un ordinador central que hi ha a l’aula i amb el canó que projecta les tasques perquè tots ho puguin veure.

Sovint és complicat obtenir aquests recursos, però per poc que sigues m’agradaria que a les escoles hi hagués un parell d’aquestes pissarres. Encara que no tots en poguessin tenir seria una bona manera de començar a donar a conèixer aquest recurs i treure’n profit.


A continuació teniu un video on podreu veure com utilitzen la pissarra digital en una escola de Teruel: