divendres, 9 de maig del 2008

La Viquipèdia supera els 100.000 articles.


El dimarts 6 d'aquest mes, a la classe d'NTAE, em vaig assabentar que la Viquipèdia havia superat els 100.000 articles.

Recordo que a l'escola i a l'institut, fer un treball amb informació extreta d'aquesta enciclopèdia lliure no estava ben vist per part dels professors. Sempre ens deien que extreure'n informació no estava bé perquè no era de fiar o bé no era bona. Per als professors, la Viquipèdia era com cercar informació al Rincon del bago, i si per casualitat hi havia part del teu treball amb informació extreta d'allà et senties malament.

Però ara, són els mateixos centres educatius els que omplen la enciclopèdia amb els seus articles, i això em sembla molt bé.

Estic d'acord que aquest tipus d'informació digital a vegades és víctima d'adulteracions i, per això, penso que es important tenir una doble opinió de la mateixa informació, extreta de diferents fonts.

És una enciclopèdia oberta a tothom on tots hi podem aportar el nostre granet de sorra posant-hi articles.

En fi, penso que la Viquipèdia és una bona font d'informació i, animaria a la gent que no s'atreveixen a consultar-la a que ho facin! A més ara s'està realitzant una marató de la Viquipèdia, en la que tots podeu participar deixan't-hi el vostre article.